Ga naar de inhoud

Sandrine De Crom: drie busschuilhuisjes aan achterkant van station

Eindelijk beschutting voor reizigers aan de achterkant van het station in Brugge

Vele Bruggelingen maken gebruik van de busdiensten aan de achterkant van het station om verschillende bestemmingen te bereiken. Na jaren van talmen, komen er nu eindelijk drie busschuilhuisjes zodat reizigers droog kunnen wachten op hun bus.

De aankondiging kwam er als reactie op vraag van Sandrine De Crom (VOORBRUGGE) tijdens de gemeenteraad van 23 oktober. Sandrine had hierover al haar bezorgdheid geuit zo’n vier jaar geleden. Vier jaar later komt eindelijk een oplossing uit de bus.  

In mijn vraag toen vroeg ik specifiek om een weerbestendige overkapping voor de halteperrons of zelfs voor het hele busstation. Het installeren van een luifel blijkt niet mogelijk, dus worden tijdelijk drie schuilhuisjes geplaatst. Dat is al een belangrijke stap voorwaarts”, stelt Sandrine De Crom.

Vorig jaar stapten maar liefst 215.000 reizigers in en uit aan de achterkant van het station. In de afgelopen periode is dat aantal zelfs gestegen tot 240.000, wat de dringende behoefte aan een oplossing benadrukt   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *