Ga naar de inhoud

Brugge Bloeit

We hebben de ambitie om van onze stad de beste plaats te maken om te wonen, werken, leven en oud te worden. We investeren daarom in elke deelgemeente, waarbij elke straat en wijk telt. Om dit waar te maken, voorzien we een buurtbudget en inspraakvergaderingen.

Een bloeiende stad die investeert in een kwalitatieve omgeving en blijft vernieuwen. Daarom willen wij verder investeren in bloemen, bomen, parken, pleinen, bossen, natuur en straatmeubilair.
Investeren in het openbaar domein: vernieuwen van voetpaden, fietspaden, wegen: we willen verder inzetten op groene straten en tuinstraten in plaats van grijze en harde straten.
De ondertussen alom gekende en sterk geapprecieerde groene stoelen en picknickbanken zijn symbolen van een warme en positieve stad waar mensen kunnen genieten en samenkomen. Het zijn symbolen die aantonen dat we geloven in mensen.

We hebben de ambitie om van Brugge de meest gezonde en groene stad van Vlaanderen te maken. De stadkan maar bloeien als ze investeert in proper water, droogte bestrijdt en hevige regenvallen aankan.

Een bloeiende stad betekent ook je elke dag inzetten voor een aangename, verkeersveilige en nette stad. Een nette stad vergt inspanningen. Zowel van de stad maar ook van de gebruiker.
Een bloeiende stad is een stad waar mensen kunnen openbloeien. Dat betekent dat iedereen telt en zichzelf kan zijn. Niet je afkomst telt, wel je toekomst.