Ga naar de inhoud

Chris Marain vraagt stand van zaken in dossier Steenbruggebrug

Het dossier Steenbruggebrug heeft al veel voeten in de aarde gehad. In juli leverde de Vlaamse Regering nog een vergunning af, maar daartegen werd beroep ingediend. Een vraag van Chris Marain (VOORBRUGGE) tijdens de gemeenteraad van 23 oktober peilde naar de laatste stand van zaken.

Ondanks de goedkeuring van de vergunning door de Vlaamse overheid in juli, werden er vier bezwaarschriften ingediend. “Dat is in principe niet schorsend, maar toch heeft één van de bezwaarmakers om een schorsing gevraagd. Tot de Raad voor Vergunningsbetwistingen zich hierover uitspreekt, kunnen de werkzaamheden niet beginnen”, stelt Chris Marain (VOORBRUGGE).

Er zijn ook gesprekken lopend met de bezwaarmakers. Het maatschappelijk belang van dit project is reusachtig. De brug in huidige toestand is verouderd en is dringend aan vernieuwing toe. Daarnaast speelt hij een cruciale rol in de verkeersinfrastructuur van Brugge en omliggende gemeentes.

De werken kunnen ten vroegste eind 2024 van start gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *