Ga naar de inhoud

Persbericht: Nieuwe partij  VOORBRUGGE met lijsttrekker Mercedes Van Volcem

Gisteren kreeg Mercedes Van Volcem, Schepen van stad Brugge met als bevoegdheden Openbaar Domein, Financiën en Eigendommen en Vlaams Parlementslid, het fiat om in 2024 met een stadslijst naar de kiezer te trekken. Ze doet dit onder meer met Jasper Pillen, federaal volksvertegenwoordiger en Schepen van Burgerzaken en Onderwijs van stad Brugge, die op plaats twee staat.

“We zijn een heel complementair duo,” stelt Van Volcem.  “Ik ben dan ook zeer tevreden dat we samen VOOR BRUGGE gaan. En ja, VOORBRUGGE is de naam waarmee wij naar de kiezer trekken.” Al in februari keurde de fractie het voorstel omtrent de naam van de stadslijst goed, alsook het voorstel om Mercedes Van Volcem op plaats 1 te zetten en Jasper Pillen op plaats 2.  Op 17 maart werd dit goedgekeurd door het lokaal bestuur.

De keuze voor een stadslijst VOORBRUGGE:

  1. De partijbelangen worden ondergeschikt gemaakt aan de Brugse noden. VOORBRUGGE wordt een platform ten dienste van heel Brugge en alle Bruggelingen: van Zeebrugge tot Ver-Assebroek.
  2. VOORBRUGGE maakt het mogelijk om onafhankelijke Bruggelingen aan te trekken. Zij engageren zich alleen voor de stad, niet voor de Wetstraat.
  3. We willen de Bruggelingen politiek verenigen, de krachten bundelen ver voorbij de klassieke politieke tegenstellingen en het hokjesdenken.
  4. Het werk in Brugge is nog lang niet af. Brugge is een goede en financieel gezonde stad om in te leven, maar we zullen voor grote uitdagingen komen te staan. We willen met onze stad vooroplopen, het verschil maken voor zijn bewoners en bezoekers en bakens verzetten.
  5. Bij het nieuwe elan in Brugge komt ook een grote verantwoordelijkheid kijken. In een wereld vol veranderingen is VOORBRUGGE een ambitieus project dat ervoor zorgt dat iedereen mee is.

De stadslijst VOORBRUGGE is opgebouwd rond drie thema’s

  1. Brugge Bloeit
  2. Brugge Groeit
  3. Brugge Boeit

Het is de bedoeling om per deelgemeente 10 prioriteiten in het programma op te nemen. We doen dit niet zomaar en zonder verantwoordelijkheidszin. Daarom zullen wij de verzuchtingen en prioriteiten van de Bruggelingen ook voorafgaand becijferen.
Ook in Brugge voelen veel burgers zich niet thuis bij een traditionele partij. Met dit stadsproject kiezen we duidelijk VOOR BRUGGE, en gooien we de deuren wijd open voor iedereen die zich wil inzetten voor Brugge. Dit is geen antipolitiek of een project tegen, maar een positief verhaal VOOR BRUGGE.

“Het is een nieuwe start, waaraan ik met een groot hart begin,” zegt Van Volcem “Nu ik vijftig ben, wil ik meer dan ooit ambitieus ijveren voor de zaken waar ik nog in geloof. Dit is het begin van een beweging die de tijdsgeest omvat. VOORBRUGGE wil jarenlange ervaring koppelen aan nieuwe inzichten, positieve vibes en het creëren van kansen.”

“Samen met Mercedes werk ik al jaren voor Brugge. Positiviteit is wat ons beiden kenmerkt. Met dit project voor onze stad gaan we dit verder uitdragen, samen met tal van stadgenoten met een groot engagement voor onze stad en voor de buurt waarin ze wonen” zegt Pillen.

Iedereen die enthousiast wil meewerken kan mailen naar: [email protected]

U zal ons ook kunnen volgen op voorbrugge.be, Facebook en Instagram. Dit is een nieuwe start, je hoort nog van ons !

Persbericht: Nieuwe partij  VOORBRUGGE met lijsttrekker Mercedes Van Volcem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *