Ga naar de inhoud

VOORBRUGGE is klaar met lijst

De stadspartij VOORBRUGGE, een combinatie van liberale kopstukken én onafhankelijken, presenteert net voor het zomerreces een volledige lijst in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Huidig schepen en kopvrouw Mercedes Van Volcem (52) is kandidaat-burgemeester en barst opnieuw van de ideeën. “Toeristen moeten in Brugge wél nog hun hotel kunnen bereiken.”


“We hadden meer kandidaten dan plaatsen”, opent Mercedes Van Volcem, die dit keer niet als Open Vld, maar wel met VOORBRUGGE, een stadslijst, naar de kiezer trekt. “Omdat ik gevoeld heb dat mensen zich niet altijd willen linken aan een partij, wél aan een project. Dat is VOORBRUGGE. Wij zijn positief ingesteld en komen met leuke ideeën om Brugge alleen maar beter en gezelliger te maken.”
Dat betekent in het geval van Van Volcem en co. een veilige, mooie en fleurige binnenstad én bloeiende deelgemeenten. “Ik wil niet van mobiliteitsplannen spreken, maar wel van kwaliteitsplannen. De voorbije jaren kon ik als schepen mijn ei leggen: we realiseerden de groene stoeltjes, veel meer groene pleinen, straattuinen en ruimere terrassen voor de horeca. Ik denk dat we heel mooie accenten hebben gelegd.”


“Economisch groeit onze stad niet sterk genoeg”, vindt Van Volcem. “Er zijn te weinig jonge mensen, er is te weinig ruimte en teveel regelneverij die de dynamiek fnuikt. We schrijven geen geitenwollensokkenverhaal. Zo willen we onder meer de terrastaks afschaffen en meer kleur toelaten op terrassen. We verminderen verder de bouwtaks voor parkeren want dat maakt het verbouwen en wonen enkel maar duurder.”


Geen hotelstop meer
VOORBRUGGE pleit in plaats van een hotelstop voor een vestigingsbeleid zoals in Maastricht. “Ik ben ook voorstander van onze shuttlebusjes in het centrum en om parkeren in de binnenstad enkel voor de bewoners voor te behouden”, geeft ze een knipoog naar CD&V. “Maar Brugge moet tegelijk ook de meest leefbare stad van Europa worden. Daar wil ik me hard voor inzetten. Toeristen: ja, maar dan ook met aandacht voor onze eigen inwoners.”


De Vlaamsche Pot
Mede onder aanvoering van Van Volcem kwam de start van de Ronde van Vlaanderen terug naar Brugge. Ze juicht ook De Warmste Week in haar stad toe. “En maak van Benenwerk ineens een driedaagse. Dat is een superfijn evenement dat het verdient om meerdaags te zijn.” Naast Van Volcem prijken ook Open Vld-raadsleden Jasper Pillen, Sandrine De Crom, Jean-Marie De Plancke en Chris Marain op de lijst. Voorts onder meer ook bootjesman Michiel Michielsens, horeca-uitbaters Bert Vanheuverzwijn (Sanseveria) en Mario Cattoor (De Vlaamsche Pot) en lerares Laure Somers op de lijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *