Ga naar de inhoud

Johan De Rycke

Johan De Rycke is orthopedisch chirurg en woont sinds 1990 in onze stad. In 2015 ging hij, samen met zijn partner Benedikte Bruggeman, in Dudzele wonen.

Sinds 2003 werkt hij in het AZ Sint-Jan als orthopedisch chirurg, gespecialiseerd in heupen en knieën. Voorheen werkte hij te Sijsele. In zijn vrije tijd gaat Johan graag actief en passief wielrennen en wandelen met zijn honden. Kortom, hij kan genieten van tijd in de natuur. Ook staat hij graag achter de kookpotten en BBQ met een goed glas wijn in de hand!

Johan De Rykcke zet zijn schouders enthousiast onder het project “VOORBRUGGE” en stelt zich kandidaat voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Als arts vindt hij het heel belangrijk dat we als stad investeren in goede, hoogwaardige medische zorg voor iedereen.

Veiligheid is een prioriteit in een welvarende stad, waar verdraagzaamheid en diversiteit hand in hand gaan. “In een bruisende stad moet ook kunnen gewerkt worden, vandaar mijn steun aan elke ondernemer, landbouwer, lokale economie en aan de haven. Zij moeten de ruimte en mogelijkheden krijgen om te groeien. Iedereen die werkt moet erop vooruit gaan!”

Anderzijds is hij er zich van bewust dat we duurzaam moeten omgaan met onze omgeving en volop moeten inzetten op het gebruik van hernieuwbare energie.