Ga naar de inhoud

Grietje Dubois

Grietje Dubois, wonend te Male, is administratief medewerker/opvoeder in verschillende scholen in en rond Brugge. Ze is ook mama van Berre (28), Arne (26), Michiel (21) en Vienna (11). Haar partner is Kristian Decorte.

“Op mijn 40e ben ik terug gaan studeren na een carrière van 21 jaar als winkelverantwoordelijke bij Bellerose, Schoenen Van Daelen en the Phone House. Ik stond er jarenlang alleen voor met mijn drie oudste zonen en werkte dag en nacht, maar ik wou meer: ik wou groeien ! Daarom ging ik terug studeren en kan ik nu werken met jonge mensen. Leren wat zij willen en vooral wat ze niet wensen, dat boeit mij. Ik kijk met bewondering naar onze geschiedenis, maar evenveel naar de toekomst en ben een grote voorstander van doelgerichte oplossingen en kort op de bal spelen.”

Waar zal Grietje op inzetten voor Brugge?
• Brugge moet overal even mooi zijn; elke deelgemeente telt! Voor mij zijn bevragingen aan de Bruggelingen zelf uiterst belangrijk: wat vinden ze goed, wat missen ze, hebben ze zelf voorstellen…
• Mijn hart bloedt als ik de vele, leegstaande winkels in de Brugse binnenstad zie. Ik besef meer dan ooit de nood om meer jonge ondernemers en betaalbare panden in onze stad. Hier zal ik me graag voor inzetten!
• Als Cercle-supporter zet ik me graag in voor het stadium-dossier.
• Mijn jeugdsentiment: Zeebrugge. Als tieners fietsten we naar het bruisend Zeebrugge om er een volledige dag te vertoeven. We moeten Zeebrugge opnieuw bruisend maken. Het praktische deel, namelijk de trein, hebben we al. Misschien kunnen we ook popups realiseren tussen Pasen en oktober, een adults only, openluchtzwembad … Ik ben er nog niet aan uit, maar zet me graag in voor een bruisend en levend Zeebrugge!